Άφιξη-Μετακινήσεις

Η Κρήτη διαθέτει 2 διεθνή αεροδρόμια (Ηρακλείου και Χανίων). Επίσης έχει καθημερινή διασύνδεση με πλοίο, από το λιμάνι του Πειραιά προς τα λιμάνια Ηρακλείου και Χανίων.

Ταξιδέψετε οικονομικά:

  1. Αεροπορικώς, με τη χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρία Ryanair, από Θεσσαλονίκη ή Αθήνα και άφιξη στο αεροδρόμιο των Χανίων. Το κόστος αν κάνετε κράτηση εγκαίρως, είναι ιδιαίτερα χαμηλό, όμως ταξιδεύετε μόνο με μια χειραποσκευή χωρίς τον εξοπλισμό σας, διαφορετικά τον χρεώνεστε επιπλέον. Τον εξοπλισμό σας μπορείτε να τον στείλετε, και να τον παραλάβουμε εμείς για εσάς (κατόπιν συνεννόησης), με πλοίο όσοι πετάτε από Αθήνα και με το ΚΤΕΛ όσοι πετάτε από Θεσσαλονίκη, ώστε να μην επιβαρυνθείτε το επιπλέον κόστος.

  1. Αεροπορικώς με την Aegean από Αθήνα και Θεσσαλονίκη και άφιξη στο αεροδρόμιο Ηρακλείου ή Χανίων. Από φέτος υπάρχουν επιπλέον επιλογές όπως, η Astra Airlines και η SkyExperess. Στις πτήσεις τις Aegean ο εξοπλισμός ταξιδεύει δωρεάν (ακόμα και στα GoLight εισιτήρια), κατόπιν συνεννόησης με την αεροπορική εταιρία, στο τηλ. 801 11 20000. Σε αντίθετη περίπτωση χρεώνεται με 35 ευρώ.

  1. Ακτοπλοϊκώς από τον Πειραιά και άφιξη στα λιμάνια Ηρακλείου ή Χανίων. Υπάρχουν καθημερινά δρομολόγια και τα πλοία αναχωρούν γύρω στις 21:00 και φθάνουν ξημερώματα γύρω στις 06:30. Η διοργάνωση, σε συνεργασία με την κοινοπραξία ΑΝΕΚ LINES & BLUESTAR FERRIES, εξασφάλισε έκπτωση 40% στους συμμετέχοντες και στα Ι.Χ. τους. Η έκπτωση ισχύει για όλες τις θέσεις (εκτός LUX) και για το διάστημα 1 Μαρτίου έως 8 Μαρτίου. Τα εισιτήρια παραλαμβάνονται μόνο από το κεντρικό πρακτορείο της ΑΝΕΚ στον Πειραιά, Ακτή Κονδύλη 24, τηλ.: 210 4197510-12.

    • ANEK LINES κεντρικό πρακτορείο, Ακτή Κονδύλη 24, Πειραιάς | τηλ.: 210 4197510-12 | e-mail: pr-pir@anek.gr
    • Gelasakis Shipping & Travel, Αριστείδου 6, Πειραιάς | τηλ.: 210 4222440 | e-mail: pireas@stc.gr

Για κράτηση και έκδοση των εισιτηρίων επικοινωνήστε τουλάχιστον 3 ημέρες πριν με τα πρακτορεία.

Προσοχή: Αν στείλετε τα σκι σας για να τα παραλάβουμε εμείς, τσεκάρετε στη φόρμα εγγραφής το “Παραλαβή σκι”. Επίσης σε περίπτωση που ταξιδέψετε ακτοπλοϊκώς με το αυτοκίνητό σας, συμπληρώστε στα σχόλια της φόρμας εγγραφής, τον αριθμό κυκλοφορίας του, ώστε να αναγράφεται στην λίστα των δικαιούχων, που θα παραδοθεί στην ακτοπλοϊκή εταιρία.

Μετακινήσεις:

Για τις μετακινήσεις, θα υπάρχει από τη διοργάνωση λεωφορείο για τη μεταφορά στα Ανώγεια, όπου θα φιλοξενηθείτε (λεπτομέρειες διαμονής). Ένα το πρωί από το Λιμάνι του Ηρακλείου για όσους φθάσουν το πρωί με πλοίο. Ανάλογα με τις συμμετοχές και τον τρόπο άφιξης, θα υπάρχει και ένα δεύτερο λεωφορείο, είτε το πρωί (αν το πρώτο δεν επαρκεί), είτε αργά το μεσημέρι για όσους φθάσουν αργότερα με αεροπλάνο ή από τα Χανιά. Από Χανιά δεν υπάρχει λεωφορείο της διοργάνωσης για να μεταβείτε Ηράκλειο ή Ανώγεια. Θα πρέπει να μεριμνήσετε εσείς για την μετακίνηση σας με ΚΤΕΛ ή άλλο τρόπο.

Προσοχή τα λεωφορεία της διοργάνωσης επιστρέφουν Ηράκλειο την Δευτέρα το πρωί από Ανώγεια. Δεν υπάρχει επιστροφή την Κυριακή το βράδυ. Όποιος χρειάζεται αναχώρηση Κυριακή βράδυ θα πρέπει να μεριμνήσει ο ίδιος.

Από τα Ανώγεια θα υπάρχουν λεωφορεία που θα αναλάβουν τις μεταφορές των αθλητών, από και προς το χώρο διεξαγωγής του αγώνα.

Μπορείτε επίσης να κινηθείτε με ΚΤΕΛ ή αν επιθυμείτε μπορείτε να ενοικιάσετε αυτοκίνητο με τιμές που την περίοδο του αγώνα ξεκινάνε από 45€ το τετραήμερο και 80€ η εβδομάδα. Ενδεικτικά μπορείτε να δείτε για τιμές εδώ.

ΚΤΕΛ Ηρακλείου δρομολόγια από και προς Ανώγεια

 Δευτέρα έως ΠέμπτηΠαρασκευήΣαββάτοΚυριακή
Ηράκλειο - Ανώγεια9.00, 12.00, 14.309.00, 12.00, 14.30, 16.307.00, 12.00, 16.3014.00
Ανώγεια - Ηράκλειο7.30, 10.00, 14.007.30, 10.00, 14.00, 17.308.00, 13.30, 17.3015.00

Προσοχή επικοινωνήστε με το ΚΤΕΛ Ηρακλείου για τυχόν αλλαγές του προγράμματος. Η διαδρομή διαρκεί 50-60 λεπτά και τα λεωφορεία ξεκινάνε από τη Χανιόπορτα.

Αν για κάποιο ιδιαίτερο λόγο δεν σας βολεύει κάτι από τα παραπάνω ή προβληματίζεστε, επικοινωνήστε μαζί μας, ίσως μπορούμε να βοηθήσουμε.